Bij Nieuwsuur over hormonen neusspray als Autisme-medicijn

Bij Nieuwsuur mocht ik aanschuiven om mijn reactie te geven op een neusspray met hormonen, ontwikkeld als medicijn tegen Autisme.

Op de site van Nieuwsuur:

Een neusspray met een hormoon verbetert het sociale gedrag van kinderen met autisme, zo blijkt uit een onderzoek van de Stanford Universiteit. Voor het onderzoek kregen dertig kinderen met autisme een maand lang een neusspray met het hormoon vasopressine, of een placebo toegediend. Zowel de ouders als de onderzoekers onderzochten het sociale gedrag van de kinderen voorafgaand aan en na afloop van de vier weken.

De resultaten lijken veelbelovend: de kinderen die het hormoon vasopressine kregen vertoonden socialer gedrag, ook leken ze minder last te hebben van angsten en repetitieve gedragingen. Een positieve uitkomst zo lijkt het, maar niet iedereen is meteen heel enthousiast.

Lieke Lamb is moeder van een dochter met autisme. Zij is sceptisch over het onderzoek. “Ik heb honderdduizend vragen hierbij”, zegt Lamb… Lees Verder 

(onderaan het artikel staat het volledige fragment)

Zie hier de tweet van Nieuwsuur

 

Posted in Blog, In the Media | Tagged , , , , | Leave a comment

Interview voor Techgirl, Influencer Talk

De nieuwste telefoonspecs, daar hoef je Lieke Lamb niet voor wakker te maken. Maar er zijn een heleboel technologische ontwikkelingen die deze trendwatcher op de voet volgt. Ze deelt er een paar in Influencer Talk.

Wat doet een trendwatcher precies met technologie?…LEES VERDER 

Posted in In the Media, Lieke Lamb | Tagged , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Lieke Lamb bij Gijs Staverman over Moederdag

LIEKE LAMB DEELT IDEEËN VOOR ORIGINELE MOEDERDAG CADEAUS!

luister hier het fragment terug 

Posted in In the Media, Lieke Lamb | Tagged , , , , , , , | Leave a comment

Lieke Lamb bij Gijs Staverman over Blauwe Bessen Food Hype

Lieke lamb bij Gijs Staverman over de Blauwe Bessen Food Hype 2019.05.01 NPO Radio 2

 

Posted in In the Media, Lieke Lamb | Tagged , , , | Leave a comment

Afscheid van Vriend, Trendcollega en Mooi Mens, Marcel Bullinga

Marcel Bullinga

2 december 1958 – 15 april 2019

Heel soms heb je een ‘concullega’ die een vriend wordt. Die zo aardig, vriendelijk en warm is dat je van hem gaat houden. Die je niet alleen professioneel bewondert als één van de beste futurologen, maar die je ook als vriend diep koestert. Marcel Bullinga (@FutureCheck) was dat! Lieve Marcel 4ever in ons hart…

De samenwerking met Marcel, gevierd futuroloog, auteur en innovatief denker, gaat al jaren terug, toen het Internet nog nieuw was en er slechts een klein select groepje mensen was, dat zich uitgebreid bezig hield met naar de toekomst kijken van oa dat Internet en alle bijbehorende ontwikkelingen. Het was de tijd dat lezingen hierover geven langzaam normaler werd, maar de term Trendwatcher nog niet zo in zwang was en zeker niet zo algemeen als nu.

Een tijd waarin we als ‘kopgroep’ veel met elkaar overlegden, ideeën tegen elkaar aanhielden, veel uit probeerden en initiatieven namen. Marcel Bullinga; Ben Tiggelaar en Richard Lamb initieerden als driemanschap het concept van ’Future Check’ met speciale Trendsessies. Maar Marcel kwam ook bij ons langs om samen iets op te nemen voor TrendwatcherTV. Altijd vol enthousiasme en ideeën.
En ook bij de Trendrede, die hij vaak samen met Richard presenteerde, was hij nauw betrokken. Ook in de periode waarin de Trendrede besloot een andere weg in te slaan zonder Marcel, Richard en enkele andere trendcollega’s, was er weer dat warme overleg, dat met elkaar kunnen sparren en erom kunnen lachen: het ‘TrendGilde’ met louter doorgewinterde trend professionals zag het daglicht. Marcel was nuchter, recht door zee, standvastig, een man van principes. En  hij was vrolijk, letterlijk en figuurlijk met de blik vooruit. Dóór met het volgende. Veel plannen om dingen samen op te pakken, sneeuwden onder door drukte in beider eigen omgeving. Dat gaf nooit. Als er contact was, was het gelijk weer intens. Nooit was er afgunst of een gevoel van concurrentie. Lezingen werden uitgewisseld; informatie zonder problemen gedeeld en eerlijkheid over ervaringen, media, de financiële stand van zaken was normaal. Iets dat in ‘het wereldje’ lang niet altijd vanzelfsprekend is…

Maar meer nog dan een fantastische spreker, dagvoorzitter, Trend expert en geweldige collega was hij een intens warm mooi mens. Getekend en kleurrijk tegelijk. Creatief, modieus, gewaagd en ‘eigen’. Tijdens een etentje jaren geleden in Noord-Holland maakten we ook kennis met Bamber, zijn man. Hun liefde maakte indruk alsook de liefde voor zoon Mick. Een krachtig stel. Samen vochten ze tegen vooroordelen; hielpen veel jongeren die het moeilijk hadden en schreven het ‘Handboek tegen pesten’.

Zittend bij ons op de bank was, zodra één van onze  kinderen binnenkwam, het volwassenengesprek weg. Ging alle aandacht direct vol oprechte belangstelling naar wat er in de wereld van de jeugd speelde. Er was die klik.

En toen was er de periode dat je ziek werd. Je was er open over. En zo krachtig en vol levenslust dat we even zelfs hebben gehoopt dat het je uiteindelijk niet zou…enfin. Wij verzorgden namens jou de trendpresentaties die qua inspanning te zwaar werden voor je. Ondertussen schreef jij door. Vol gedrevenheid en doorzettingsvermogen schreef je het boek ´Iedereen aan de robot´. Een boek over de toekomst en robots. Je vroeg vakgenoten om hun visie te geven (wat waren we trots dat ook wij een bijdrage aan je boek mochten leveren). En je boek kwam uit. Het is een prachtig boek geworden! Met goede recensies. We zijn blij dat je dat boek over de toekomst af hebt kunnen schrijven, al is het moeilijk te verteren dat dat nu een toekomst is zonder jou…

Marcel, je maakte indruk en je levenslessen nemen we mee.

We zijn intens dankbaar dat je we je mochten kennen, je op ons pad kwam en dragen je in ons hart en gedachten verder mee. Je was een fantastische collega en een heel mooi, bijzonder mens..of zoals Bamber het verwoordde: ‘Jij was het waard om lief te hebben.’

Lieke en Richard Lamb

Posted in Blog | Tagged , , | Leave a comment

Lieke Lamb bij Jan Willem start op NPO2 over Snoep

Het Zoethoudertje : Bij @jwstartop praten over de afname van #snoepen (en toename van chocola..) https://www.nporadio2.nl/janwillemstartop/gemist/video/10076/snoep-wordt-steeds-minder-populair?fbclid=IwAR0B4pjp_xp_q8D3TGz-d2ykXrafMCNiKWZQo31H4-QuA9iLyLCMJ0kSl4A

Posted in In the Media, Lieke Lamb | Leave a comment

In METRO : ‘VOORBEELDFUNCTIE MEDIA VAKER TER DISCUSSIE’

In Metro mocht ik mn zegje doen over wat ik noem : De Fluwelen Communicatie : Waar begint verantwoordelijkheid en eindigt daar dan creatieve vrijheid?

 

Hebben de makers van Boer zoekt Vrouw een grens overschreden door in een recente aflevering deelnemers over een spoor te laten lopen? ProRail vindt van wel. De beheerder van het spoor in Nederland voert al geruime tijd campagne tegen spoorlopen en verwijt de KRO/NCRV het verkeerde voorbeeld te geven.

Het is niet de eerste keer dat keuzes van media ter discussie staan vanwege hun voorbeeldfunctie. Volgens trendwatcher Lieke Lamb zijn we ook nog lang niet uitgepraat over de mate waarin media enkel ’correct’ gedrag mogen tonen.

ALCOHOL
„Het is echt een vraag van deze tijd. Waar ligt de grens?

Lees Verder

Posted in In the Media | Tagged , , , , , , | Leave a comment

Lieke Lamb bij SBS Shownieuws Talpa Network over PAL-V de Vliegende auto

In 2020  zal hij er dan eindelijk zijn : De Vliegende Auto: de PAL-V .

Een Nederlandse innovatie en een ware wereldprimeur. Maar hoe werkt dat nou precies? Bij Shownieuws vertelde ik erover (zie fragment vanaf ong 23.15)

Voor meer informatie en alle details en specificaties zie  de site van PAL-V 

Posted in Blog, In the Media | Tagged , , , , , , , , , | Leave a comment

Lieke Lamb bij SBS Shownieuws Talpa Network over Fake accounts

Bij SBS Shownieuws besprak Lieke de fake accounts van BN-ers op social media, die met een bekende naam proberen om mensen geld afhandig te maken of ze op een andere manier op te lichten.

Posted in Blog, In the Media | Tagged , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Visie Klimaat door Richard Lamb

WAT GAAT ER GEBEUREN ALS HET ÉCHT LANG DROOG BLIJFT?

Voor verschillende organisaties werd Richard gevraagd mee te denken over korte  en lange termijn gevolgen van het veranderende klimaat. Wat als we langere periode met extreme droogte of hitte te maken krijgen?

Voor Metro maakte hij een korte samenvatting: Lees hier

Ook sprak hij erover bij verschillende radio programma’s:

luister hier uitzending 1

luister hier uitzending 2  

 

 

Posted in Blog, In the Media | Tagged , , , , | Leave a comment