Bij Goedemorgen Nederland WNL praten over Trends

Tijdens de laatste uitzending van 2019, vlak voor de Kerstvakantie, aanschuiven bij Goedemorgen Nederland om te praten over Trends en over wat de komende dagen betekenen voor de Nederlanders.

Terugkijken naar de verschilende delen kan hier:

DEEL 1

DEEL 2

DEEL 3

DEEL 4

Geplaatst in Lieke Lamb | Getagged , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Bij GoedemorgenNederland WNL over Black Friday

Woensdag 27 november 2019 mocht in ’s morgens op TV aanschuiven bij bij #GoedemorgenNederland #WNL en praten over #BlackFriday en de retail. Hoe doen de Amerikaanse feesten het bij ons? Of is de Chinese invloed met bv Singels Day inmiddels groter? Wat heeft Thanksgiving met 3 oktober feest in Leiden te maken en wie was er voordat Piet Sinterklaas ging helpen? Wie was Krampus?

Terug kijken kan hier (de uitzending is altijd in vier delen)
deel1: https://www.npostart.nl/goedemorgen-nederland/…/POW_04414712
deel2: https://www.npostart.nl/goedemorgen-nederland/…/POW_04414814
deel3: https://www.npostart.nl/goedemorgen-nederland/…/POW_04414895
deel4: https://www.npostart.nl/goedemorgen-nederland/…/POW_04415002

Naast me zat Wouter de Winther.

En met t geweldige WNL team oa Lisette Wellens Nikki Esra Bert Huisjes en Sabine Baak 
#sale #cybermonday #smallbusinesssaturday #singelsday

Geplaatst in Lieke Lamb | Getagged , , , | Een reactie plaatsen

Bij Nieuwsuur over hormonen neusspray als Autisme-medicijn

Bij Nieuwsuur mocht ik aanschuiven om mijn reactie te geven op een neusspray met hormonen, ontwikkeld als medicijn tegen Autisme.

Op de site van Nieuwsuur:

Een neusspray met een hormoon verbetert het sociale gedrag van kinderen met autisme, zo blijkt uit een onderzoek van de Stanford Universiteit. Voor het onderzoek kregen dertig kinderen met autisme een maand lang een neusspray met het hormoon vasopressine, of een placebo toegediend. Zowel de ouders als de onderzoekers onderzochten het sociale gedrag van de kinderen voorafgaand aan en na afloop van de vier weken.

De resultaten lijken veelbelovend: de kinderen die het hormoon vasopressine kregen vertoonden socialer gedrag, ook leken ze minder last te hebben van angsten en repetitieve gedragingen. Een positieve uitkomst zo lijkt het, maar niet iedereen is meteen heel enthousiast.

Lieke Lamb is moeder van een dochter met autisme. Zij is sceptisch over het onderzoek. “Ik heb honderdduizend vragen hierbij”, zegt Lamb… Lees Verder 

(onderaan het artikel staat het volledige fragment)

Zie hier de tweet van Nieuwsuur

 

Geplaatst in Blog, In the Media | Getagged , , , , | Een reactie plaatsen

Zonder sleutels door het leven: ‘We houden van gemak’

De NS is deze week een proef gestart waarmee mensen de ov-fiets kunnen ontgrendelen met hun ov-chipkaart. Geen ouderwetse sleutel meer nodig dus. Het gebeurt op steeds meer plekken dat die vervangen worden door bijvoorbeeld pasjes of mobiele telefoons. Hebben we in de toekomst überhaupt nog wel sleutels nodig?

Futuroloog Lamb heeft nog wel twijfels bij de veiligheid van dit soort technieken.  Lees en kijk HIER

Geplaatst in Lieke Lamb | Getagged , , , | Een reactie plaatsen

Bij WNL Goedemorgen Nederland over puberplunderaars

Winkeliers in grote steden extra alert op plunderaars: ‘Jongeren steken elkaar aan’

Winkeliers in grote steden zijn extra alert op plunderingen van kledingwinkels. Groepen jongeren tussen de 14 en 16 jaar gaan in het zwart gekleed met bivakmutsen op rooftocht. Het fenomeen lijkt over te zijn gewaaid uit België en Engeland, zegt trendstrateeg Lieke Lamb in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

hele artikel leest u hier

Geplaatst in Lieke Lamb | Een reactie plaatsen

Bij Tijd voor Max, praten over Singlesday

Trendwatcher Lieke Lamb vertelt over Singles Day, een uit China overgewaaid fenomeen waarbij met name vrijgezellen op 11 november worden opgeroepen om zichzelf eens flink te verwennen. De commercie is er natuurlijk blij mee, maar wat doet de nuchtere Nederlander?

Terugkijken kan door hier te klikken

Geplaatst in Lieke Lamb | Een reactie plaatsen

BTG Event ism KPN over 5G

Terugblik van een geweldig BTG event bij KPN over 5G en Intelligent Connectivity. Met oa Petra Claessen (en met op 1.54 een quote van mij ook;)

BTG – 30 oktober from btg.org on Vimeo.

Geplaatst in Lieke Lamb | Getagged | Een reactie plaatsen

Boardmember Women in Tech Netherlands

Geplaatst in Lieke Lamb | Getagged , , , , , | Een reactie plaatsen

Bij Tijd voor Max, praten over Atlas van Duurzaamheid

Hij was weer fijn gister bij Tijd Voor Max.
Praten over de Atlas van #Duurzaamheid; is n electrische fiets de moeite? Hoeveel mobiele telefoons heb je nodig voor n gouden ring, ijzerbemesting van de oceanen als geo engineering, een komkommer in plastic.. Terugkijken kan met deze link; https://www.maxvandaag.nl/programmas/tv/tijd-voor-max/gourmetpret-met-danny/POW_04100919/?fbclid=IwAR3jjMoLvpZZEvCbHLaGW0psxQ9_BU9-oRu5aBxqw_JN-Pz2Zx6sIOCGuGI

Geplaatst in Lieke Lamb | Een reactie plaatsen

Bij WNL praten over veranderende Feestdagen

Praten bij WNL op Zaterdag over veranderende feestdagen en de versmelting v tradities. https://youtu.be/NU1_6vf7ze8 (heb je net als ik een goede interesse in Mithras lees dan oa dit https://www.trouw.nl/…/mithras-de-verslagen-soldatengod~ba…/ alhoewel veel ook betwist wordt wel mooi om te zien en weten #syncretisme)

Geplaatst in Lieke Lamb | Getagged | Een reactie plaatsen

Bij de Premiere van Last Christmas

Bij premiere #LastChristmasNL op de loper (interview met oa Shownieuws en libelletv) Genoten vd film ; een zoete grappige warme fijne romcom met bijzondere twist en gave cameo!! Wham! En geweldige soundtrack met allemaal Wham! en Geworge Michael nummers. En aan t eind de nieuwe George Michael song This is How ❤️❤️😍 4everinmy❤️

Last Christmas is een romantische komedie uit 2019 onder regie van Paul Feig en geschreven door Bryony Kimmings en Emma Thompson. De hoofdrollen worden vertolkt door Emilia Clarke en Henry Golding.

Geplaatst in Lieke Lamb | Getagged , , | Een reactie plaatsen

Nationale heldendag

Een hele bijzondere en indrukwekkende dag; #NationaleHeldendag (voelde me intens vereerd en blij dat ik hier dagvoorzitter mocht zijn) Bijzondere en indrukwekkende verhalen van helden die gedecoreerd werden!
Oa door Commissaris van de Koning Jaap Smit en Minister Hugo de Jonge.

Marcel Eikhout en Yannick en Bjorn van der Putten die zonder aarzelen een brandend huis (!!) binnen gingen om te helpen. Zij ontvingen de Bronzen Legpenning van het Carnegie Heldenfonds.
Rob Geurtsen, Mervin Mulder en Henkjan Strieker die het water in sprongen om mensen uit de auto te halen ontvingen zilveren/bronzen penning.
En Joop Weeren die een brandend huis inging om de gaskraan dicht te draaien ontving de Koninklijke Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon in brons door Minister Hugo de Jonge.
Het maakt dat je je klein voelt naast zoveel heldenmoed maar ook dat je je hoopvol voelt door zoveel positieve verhalen van mensen die voor vreemden in de bres springen. Die bereid zijn met gevaar voor eigen leven een medemens te helpen.
Terecht veel aandacht in de media oa NOS en SBS (en ook nog even in dagoverzicht bij #TijdvoorMax !)
speciale dank BoiAlexander Jongejan ! en Jean-Pierre Schuurmans
voor meer info zie https://www.carnegiefonds.nl/

Geplaatst in Lieke Lamb | Een reactie plaatsen