Dossier: 3D-Printing en 4D-Printing!

3D duel in de Volkskrant

998007_668944103121932_64545309_nIn de Volkskrant mocht ik het Duel aangaan met  Frank den Butter, hoogleraar algemene economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, over de vraag hoe revolutionair 3D-printen eigenlijk is. Geeft het de macht aan het volk of is het toch een hype?

 

 

Beste Frank,liekelamb-91_600

Tijdens onze bijeenkomsten was je cynisch over de ontwikkelingen rondom 3D-Printen. Dat medische toepassingen revolutionair zijn (bio-printen), daar waren we het over eens; voedsel printen, zoals glutenvrij brood, al minder; bij objecten printen vond je het onterecht om van revolutionaire technologie te spreken.

Waarom terughoudend? Lees verder.

 

Beste Lieke,frank

Mijn scepsis komt vooral voort uit het feit dat het onmogelijk is nu al te voorzien dat 3D-printen in het rijtje van boekdrukkunst en internet past. De geschiedenis van het heden wordt pas ver in de toekomst geschreven. Zo dacht men lang dat we tegenwoordig een cashless society zouden hebben. In mijn portemonnee zitten nog steeds munten en bankbiljetten.

Zo zijn er vele missers. Lees verder.

 

Fashion in 3D 

3d telegraaf

Toegevoegd: Fashion uit de 3D-printer, door Lieke Lamb in de De Telegraaf (11 juli 2013) 

 

 

 

3D en 4D Dossier op Marketingfacts:

3D-4D Printing - Lieke en Richard LambMark de Bruin, Marketingfacts: “Overal gonst het inmiddels om mij heen van de verhalen over 3D-printen. Is het vooral een buzzwoord in de marketing of gaat het ons leven echt veranderen? Ik vroeg Lieke en Richard Lamb van TrendWatcher.com om hun licht te laten schijnen over 3D-printing. Om te kijken of en hoe je er als marketeer je voordeel mee kunt doen. En natuurlijk vroeg ik ze ook een stapje verder te kijken. Want wat komt er na 3D?”
Het resultaat is een mooi overzicht van de 3D Printing en 4D Printing, inclusief video’s en pratkische tips voor iedereen die zelf aan de slag wil met 3D Printing. Lees verder…

Oproep! Stuur aanvullingen voor het ‘Dossier 3D’ in…
Dit artikel vormt de start van het ‘Dossie 3D’ op TrendsVerwachting.nl. Stuur je state-of-the art Youtube-video’s, afbeeldingen, rapporten, artikelen, radio- en TV-uitzendingen,  die je elders tegen komt op naar 3D@TrendWatcher.com. Lieke en Richard Lamb zullen deze dan toevoegen aan het ‘Dossier 3D’.

 

Radio BNN:  Print jij al 3D?

Richard Lamb gaf op Radio 1 bij ‘BNN Start!’ een state-of-the-art overzicht van 3D & 4D Printing. Lees ook het Telegraaf-artikel van Lieke Lamb ‘Print jij al 3D?’. Op TrendsVerwachting.nl staat hun dossier over ‘3D Printing wordt 4D Printing’. Een Trendpresentatie door Lieke of Richard Lamb over 3D Printing of over andere trends? Aanvragen kan hier.

De Inbloom Dress van XYZWorkshop wint 3D Fashion competition Singapore

Sprite 13

Het Australische  XYZ Workshop heeft de Singapore International Fashion 3D Printing Competition gewonnen.  Hun ‘Inbloom Dress’ was goed voor een eerste plek. Alel deelnemrs was gevraagd water als inspiratie voor het thema aan te houden.

Zie hier het tot stand komen van de jurk:

Zie hier de show zelf op de runway:

Meer informatie op de site van XYZWorkshop

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.