Enge mannen

Lieke Lamb: "Stuur mij jouw reactie op Balance Babes..."Welke idioot laat zijn kind dan ook zomaar bij zo’n vent achter? Wie huurt er dan ook een mannelijke oppas? Op Internet veel verontwaardiging over ‘het monster van Riga’ zoals de pers hem inmiddels subtiel heeft betitelt. Een man, buitenlander, een homo, spreekt de taal slecht, ziet er eng uit…. ja alle vooroordelen komen op media als facebook ed in een constante stroom voorbij. En even leek het mij of er mensen waren die de schuld van alles wat er in de grote ontuchtzaak te Amsterdam gebeurde, al dan niet gedeeltelijk, bij de ouders wilden leggen. Al spreekt de door mij vaak zeer gewaardeerde Umar Ebru dat laatste in haar column tegen.

Maar wat moet je dan als ouder? Na vaak lange wachtlijsten, eindelijk een plek op de officieel erkende en in de buurt goed bekend staande kinderopvang. Mocht je als ouder dan al een licht unheimisch gevoel hebben bij een bepaald persoon is dat niet makkelijk te uiten laat staan hard te maken. Beggars can’t be choosers en dat daar een medewerker is die jou op het eerste gezicht wat minder ligt, dat zal wel. Je gaat er van uit of hebt zelfs gecontroleerd dat er de gangbare regels gelden zoals: nooit één leider alleen met een kind, nooit deuren op slot en meer zulke voorzorgsmaatregelen. Die natuurlijk niet sluitend zijn, maar wat is dat wel . Waar krijg je wel garanties? Want hier maken de critici een grote denkfout je kind achterlaten bij een niet of slecht nederlands sprekende man, een oppas via Internet, is onveiliger dan bij een goed nederlands sprekende autochtone vrouw die je niet van internet haalde maar uit krant of kennissenkring. Wat naïef! Weet je zeker dat haar man,je eigen buurman, de vader van het vriendje of vriendinnetje, je broer, je vader ja zelfs je eigen man veilig is?
Het merendeel van de incest gebeurt in de kennissenkring of erger nog binnen de familiare cirkel! Zie hier.

Ook uit de reacties op zowel mijn open stream als op de dm (privéberichten) van twitter kan ik geschrokken bevestigd zien dat het iets is van alle tijden en dat het heel veel voorkomt. Niet in wereldschokkende zaken, groots opgepikt in de media door de kwantiteit aan kinderen en de professionaliteit van het kinderporno-netwerk erachter. Maar ontucht desalniettemin met heftige littekens. Juist omdat het geen monster was maar een bekende.
Mannen weren uit het schoolsysteem, ja het werd hier en daar echt geopperd, lijkt dus volslagen nonsens en niets op te lossen. Overal lopen mannen rond, van voetbalcoach tot oom. En vergeet niet dat ook vrouwen, zij het vaak secundair, bij ontucht betrokken zijn. En over de ernstige geestelijk mishandeling in het onderwijs door docenten van beider sexen wil ik het hier niet eens hebben.
Maar mannen voor de klas blijf ik een groot goed vinden en ik betreur de sfeer die nu daarom ontstaat. Zie hier.

Het aan kinderen zitten is iets dat overal en veelvuldig voorkomt, helaas. En er is slecht te voorspellen wie er wel en wie er niet aan je kind zou zitten. Beter dus je kind zo weerbaar mogelijk te maken. Het onderwerp open te gooien (zoals op veel scholen nu door de Riga-case en het jeugdjournaal ook volop gebeurt). Kinderen heel duidelijk maken dat ze altijd naar je toe moeten komen, waar de dader ook mee dreigt. Maar dit alles geldt voor de wat oudere kinderen. Met kinderen die nog niet goed kunnen vertellen wat er gebeurde blijft het lastig. Blijft het een kwestie van vertrouwen en gezond verstand. En misschien extra maatregelen zoals camera’s. Maar je kind angstvallig weghouden bij alles wat man is, is een oplossing die alleen een idioot bedenkt.
Lieke Lamb: "Stuur mij jouw reactie op Balance Babes..."
Lieke@BalanceBabes.com

Dit bericht is geplaatst in Blog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie