Monique Collignon Opent de Fashionweek Amsterdam Juli 2015

MONIQUE COLLIGNON OPENT FASHIONWEEK NEDERLAND

Lieke Lamb sprak met Monique over haar nieuwe locatie, haar nieuwe ontwerpen en over de nieuwe stoffen die zij gebruikt.

Zie de video hieronder! 

Introductie van gerecyclede stoffen in Haute Couture

Monique Collignon showt op de openingsavond van de Mercedes Benz FashionWeek in Amsterdam. Donderdagavond 9 juli toont zij, in de Gashouder, haar Haute Couture collectie winter 2015.

Wat deze couturelijn extra bijzonder maakt is dat Collignon, als eerste modeontwerpster ter wereld, stoffen van gerecyclede PET-flessen, afkomstig van Waste2Wear*, in haar Haute Couture collectie verwerkt. Uiteraard hebben deze stoffen de hoogstaande kwaliteit die nodig is voor Haute Couture.

Gehele collectie eco-vriendelijk en verantwoord geproduceerd.

Naast de Haute Couture show op de openingsavond van de FashionWeek in Amsterdam, toont Monique Collignon een paar dagen later ook haar Couture Light collectie. De Couture Light (ready-to-wear) voorjaar/zomer 2016 collectie wordt geshowd op zondag 12 juli.

Zeventig procent van deze collectie is gemaakt van Waste2Wear stoffen, de overige stoffen zoals zijde en kant zijn ook eco-vriendelijk en verantwoord geproduceerd. De collectie is te herkennen aan het speciaal ontworpen ‘Green Carpet’ label.

mon2

 

Dit bericht is geplaatst in Blog, Lifestyle & Tips met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.