Lieke Lamb

lnc-lieke

TRENDWATCHER.COM  en TRENDWATCHER.TV

BALANCEBABES

DUTCH INTEGRATION NETWORK

Trendwatcher en Innovatie-Ambassadeur Lieke Lamb (1973) is mede eigenaar van Bureau Trendwatcher.com, dat zich richt op trends en innovaties. Zij houdt zich als trendwatcher, adviseur, keynote spreker, dagvoorzitter en columniste al vele jaren bezig met de veranderingen in de maatschappij en de invloed daarvan op de verschillende sectoren en branches.

Zij is – al dan niet samen met Richard Lamb – regelmatig op radio en TV bij de publieke- en commerciële omroepen. Onder andere als vaste gast bij Tijd voor Max  bij omroep Max. Verder maakt ze samen met Richard  Trendwatcher.TV  over innovatieve producten en diensten. Jarenlang was zij iedere week  samen met Richard op de radio te horen bij BNR als zij hun Trendsverwachting verzorgden in het programma bij van Paul van Liempt. Zij was betrokken bij het stimuleringsprogramma van Syntens ‘Nederland gaat Digitaal’ en verzorgde jarenlang mede de nieuwsbrief Elektronisch Zakendoen. Ze is (co-)auteur van boeken als ‘Succesvol Elektronisch Zakendoen’, ’10 Trends, ontwikkel uw eigen Toekomstvisie’ en het trendboek ‘Your Future’.

LEZINGEN (op maat zijn alle mogelijke combinaties en nadrukken mogelijk)

In 45 minuten 20 jaar vooruit

In een wervelende vogelvlucht neemt Lieke de zaal mee door alle nieuwe ontwikkelingen. Welke consequenties gaan de trends hebben op onze maatschappij, ons werk, ons leven? Wat is een trend nou eigenlijk en is die wel te voorspellen.  En verandert de wereld nou werkelijk zo veel?  Welke innovaties zijn zinnig en welke gezocht? Digitalisering, Vergrijzing, Robotisering, Kunstmatige Intelligentie, Privacy .. alle grote thema’s komen voorbij en in drie kwartier bent u helemaal bijgepraat en futureproof!

Onderwijs…Digiwijs

Of  computers en tablets in het onderwijs thuishoren is allang geen vraag meer. Maar hoe dan en met welke leermethodes? Voor welke beroepen leiden we op. Hoe geven we alle kinderen op hun eigen niveau onderwijs die hen recht doet? Hoe laten we ze kennis maken met de arbeidsmarkt, met de sociale media en alle digitale uitdagingen die daarbij komen kijken. En hoe ver zijn ze in het buitenland met het leren coderen in de klas?

Gezondheidszorg…Welk bedrijf zit er straks  in je lijf?

E-health, quantified self en het eeuwige leven? Hoe meetbaar is ons lichaam en hoe ver gaan we in onze digitalisering? Wat willen we meten, wat is er mogelijk en hoe ver gaan we daar al in ?  Een chip in je lijf om je gezondheid te meten? Een versterker in je hoofd om beter te zien? Een probe in je hoofd om Parkinson tegen te gaan? Een extra ‘harddisc’ in je hoofd om foto’s op te slaan? Waar ligt de grens en wie bepaalt dat? Welk bedrijf zit er straks  in je lijf? Gaan we organen printen, hoever zijn we met op afstand opereren en gaat de ouderenzorg overgenomen worden door zorgrobots? Hoeveel ouder gaan we worden en willen we worden?

Robotisering, BigData, Artificial Intelligence

Technologie, holografie, augmented and virtual reality

Innovaties en Start Ups

Finance

Mobiliteit autonoom rijden drones ed 

Social media

Werk van de toekomst

Naast dagvoorzitterschappen, brainstormsessies en lezingen over trends (op maat) op het gebied van techniek, economie, lifestyle, retail, e-commerce en consumenten richt zij haar blik ook heel specifiek op de trends rond (speciaal) onderwijs en  rond de feminisering van de maatschappij. Voor een evenwichtige work-life balance richtte zij de site Balancebabes.com op.

Tevens is zij (als moeder van vier kinderen) hoofdredacteur van Mama.nl,  there’s no one like mama; de site van, voor en door moeders. Hier schrijft zij zelf ook bijdragen omtrent onderwerpen als het onderwijssysteem, modern ouderschap als ook autisme.Met haar gezin doet ze niets liever dan reizen. Sommige avonturen zijn terug te vinden op haar travelblog  On Top Of The World‘ .

In 2016 richtte zij het Dutch Integration Network op.

Zij schrijft regelmatig voor oa het Financieel Dagblad, de Telegraaf, en tal van andere tijdschriften en websites. Meestal over de trends en noviteiten. Maar ook als columniste (oa voor het tijdschrift Happy In Shape) over haar gezin. Lieke Lamb is bestuurslid van de Dutch Future Society, lid van de Raad van Advies van ‘Nederland Innoveert’, lid van de Raad van Wijzen van ‘Metaal IJzersterk!’, lid van de programmaraad VU, jurylid van de LiveWIRE Innovatie Award, en ambassadeur van Stichting Jong Ondernemen. Tevens ambassadeur van  MamaVita

Lieke is een echte techniek-liefhebber, maar kijkt veel verder dan techniek alleen. Lieke kan als geen ander de koppeling maken tussen techniek en het dagelijks leven

Volg Lieke op Twitter: @LiekeLamb en op Instagram : www.Instagram.com/LiekeLamb

Bel 070 – 511 44 44 of email voor boekingen…

 

 

Meer over Lieke Lamb en BalanceBabes…                 

avanovember2Als moeder van vier kinderen onder de achttien en een eigen bedrijf weet Lieke als geen ander wat een uitdaging het is om als zelfstandige vrouw juiste keuzes te maken. Met een Trendwatcher als echtgenoot met wie ze samen zich al jaren bezig houdt met innovatie, strategische adviezen en toekomstverwachtingen bij bedrijven, spreekt zij  ook vrouwen aan op hun toekomstdromen.

Inspiratie haalt zij uit de vele ontmoetingen met vrouwen komende vanuit allerlei situaties: moeders en dochters, zelfstandige ondernemers, werknemers en werkgevers, gelovigen en atheïsten, gezonde maar ook zieke of gehandicapte vrouwen. Van vinex tot villa. Nederlandse en buitenlandse vrouwen. Moeders van grote gezinnen en vrouwen – al dan niet vrijwillig – zonder kinderen. Arrogante en onzekere vrouwen.

Van snel tevreden tot ongegeneerd ambitieus. Allemaal, gedeeltelijk zelfs onbewust, op zoek naar een goede balans. Vrouwen die vaak veel van elkaar kunnen leren. Vrouwen van deze tijd, maar met een blik op de toekomst!

Speciaal voor Vrouw-gerelateerde onderwerpen twittert zij via @balancebabes
Op @mamapuntnl zijn de tweets te volgen van Mama.nl als ook via facebook

Een lezing, workshop, brainstorm of dagvoorzitterschap door Lieke Lamb
Een lezing door Lieke Lamb kan geboekt worden via 070 511 44 44 of Lieke@BalanceBabes.com. Zij is tevens beschikbaar voor het verzorgen van een workshop, brainstorm en dagvoorzitterschap.

Ik wil graag een lezing, dagvoorzitterschap of brainstorm laten verzorgen door trendwatcher Lieke en/of Richard Lamb. Neem s.v.p. even contact met mij op.

Geef een reactie