Lieke Lamb

Keynote Speaker over innovatie; trends en Toekomst

Dagvoorzitter (Nederlands- en Engelstalig) 

Discussieleider; Brainstorm Moderator en Paneldeelname

Presentatrice bij events; TV en videoproducties

 

 

Innovatie

Als InnovatieAmbassadeur en TrendStrateeg volgt Lieke Lamb al 20 jaar  de technologische; sociale en economische trends op de voet in binnen- en buitenland.

Naast bedrijven en politiek adviseren; toekomstvisies schrijven en trajecten begeleiden spreekt Lieke Lamb als Trendwatcher en KeyNote Speaker (in het Nederlands of in het Engels) op sprankelende wijze iedereen bij  over de enorme transitie en digitale revolutie. Iets wat al lang geen toekomst muziek meer is, maar waar we al midden in zitten. Zij geeft direct ook praktische handvatten om mee aan de slag te gaan.

Trendlezingen & Dagvoorzitterschap

 

Lieke is één van de meest gevraagde Trendwatchers van Nederland, als spreker en dagvoorzitter. Voor verschillende sectoren kijkt Lieke in haar presentaties vooruit. Welke Trends en Technologieën ga je wel of niet serieus nemen en hoe pas je ze dan nuttig toe? Hoe ben je goed voorbereid op de toekomst zonder het heden uit het oog te verliezen? Hoe krijg je iedereen mee naar de volgende fase?! Angst en weerstand bij verandering zijn niet nieuw. Van welke innovaties uit het verleden kunnen we leren? Wat zijn de factoren die implementatie van een innovatie in de weg kunnen zitten, waar houd je rekening mee als je een product of dienst succesvol wil laten landen?!

Even makkelijk als de vraag : ‘Wat doet dit met de economie, arbeidsplaatsen en politiek?’, bespreekt zij vragen als: ‘Wat doet dit met aandacht, liefde en de menselijke maat?’

 

Trends

Trendwatcher Lieke Lamb (1973) is mede eigenaar van Trendwatcher.com // Future Expertise Center, dat zich richt op trends en innovaties. En vormt met haar echtgenoot Richard Lamb hét Trendwatchers-duo van Nederland. Zij houdt zich als trendwatcher, spreker en columniste al jarenlang bezig met de veranderingen in de maatschappij en de invloed daarvan op de verschillende sectoren en branches.

Ze is een zeer ervaren all round spreker, die op een lichte manier zware issues aan kan snijden en met een nuchtere blik naar complexe zaken kan kijken. Lieke Lamb is TedX Speaker.

Onder haar opdrachtgevers voor wie zij (soms veelvuldig) een sprankelende presentatie op maat mocht verzorgen bevinden zich  oa  KPN; de Vakantiebeurs; Loyens en Loeff; Nyenrode Business University; EY; De Belastingdienst; Rijkswaterstaat; BTG; Antea; Shell; Ministeries; Provincies; Gemeenten; Noorderlink; Flowerscience; PO-raad; Teijin Aramid; Innovation Quarter; Provada; Modefabriek; NRW (Nederlandse Raad van Winkelcentra); Linden en Barbosa; Bouwinvest; VKO; UWV; Vervoerregio Amsterdam; Seniorweb; Sanoma; Rabobank etc. etc.

 

Trend- & Tech-expert in de media

Lieke is vaste Trend- en Tech-expert bij Omroep Max (Tijd voor Max) en schuift verder ook zeer geregeld aan in andere programma’s zoals WNL (Goedemorgen Nederland); SBS Shownieuws (Talpa Network) maar ook bv EenVandaag. Jarenlang was zij wekelijks samen met Richard Lamb op de radio te horen bij BNR als zij hun Trendsverwachting™  per sector gaven. Ook maakten zij samen het radioprogramma ‘Ditishandig.nl’ over innovatieve producten en diensten. Zij was betrokken bij het stimuleringsprogramma van Syntens ‘Nederland gaat Digitaal’ en verzorgde jarenlang mede de nieuwsbrief Elektronisch Zakendoen. Zij levert regelmatig bijdragen aan kranten en magazines als Volkskrant, Financieel Dagblad, Linda, &C, Flow en Algemeen Dagblad. Zij schreef columns voor oa Telegraaf-Vrouw, Libelle, Happy in Shape en nieuwsplatform MyJour.

 

Auteur

Lieke Lamb is auteur van het boek YourFuture!, hét Trendwatchers handboek. Het eerste exemplaar mocht in Het Torentje aangeboden aan Minister-President Mark Rutte. Jaarlijks publiceert Lieke, samen met Richard, vanuit het Future Expertise Center ‘de Trendsverwachting’ voor komend jaar.

 

Veelzijdig Spreker

Naast lezingen over trends op het gebied van technologie; economie; lifestyle; retail; e-commerce en consumenten, richt zij haar blik ook heel specifiek op de trends rond de feminisering van de maatschappij. Voor een evenwichtige Work-Life-balance richtte zij de website Balancebabes.com op. Haar hart ligt bij jonge ondernemers en StartUps en ze neemt dan ook regelmatig plaats in een jury dan wel begeleidingstrajecten.

Daarnaast

Lieke Lamb was onder andere jurylid voor de LiveWire Award, ambassadeur voor Onderwijs OnStage; Stichting Jong Ondernemen, jurylid BTG award  en bestuurslid van de Dutch Future Society. Ze is Funding Mother bij Women Inc. Zit in de Programmaraad van de VU en  in de denktank van de PO-raad. Is gastdocent op Nyenrode Business University (oa Strategic Leadership Program). En aan de Hogeschool Rotterdam.

Lieke Lamb spreekt regelmatig over…

Kunstmatige Intelligentie

Leiderschap

Innovatie

Verandering

StartUps

Digitale transformatie

Robotica

Internet of Things

Big Data

CyberSecurity

VR; AR; SR

Social Media

Technische trends

Drones; 3D

Health Tech

Sectoren…

Onderwijs

Financiën

Openbaar bestuur

Telecom

Bouw

Gezondheidszorg

Retail

Media

Toerisme

Bloemen en Landbouw

Voedsel

Horeca

City management

Domotica

Robotisering en Digitalisering

Mobillity

 

Veel gevraagde Trendpresentaties…

– De TrendsVerwachting™ voor …

– De Toekomst is allang begonnen

– In drie kwartier 20 jaar vooruit

– The Big 5: de 5 grootste trends die de toekomst en ook het heden bepalen

 

TrendWatcher.TV

Als presentatie-duo samen met haar man Richard Lamb interviewt zij innovatieve bedrijven en ondernemers voor TrendWatcher.TV. Bureau Trendwatcher.com // Future Expertise Center verzorgt uitzendingen op locatie, op maat en zorgt dat uw event een extra dimensie krijgt door rond de tafel, voor de camera, het gesprek aan te gaan met de hoofdrolspelers. Het wordt live uitgezonden via het YouTube kanaal van TrendWatcher. TV en is naderhand natuurlijk ook online terug te kijken.

Contact met Lieke Lamb

Trendwatcher.com // Future Expertise Center

070 511 44 44 // Contact@TrendWatcher.com

 

Geef een reactie