Gezondheid Geluk Genieten

LIEVE BALANCE-BABES,

“Hoe vind je nou zélf die balans?” Dit is waarschijnlijk de meest aan mij gestelde vraag in interviews over work-life balance.

Balans: dat blijft natuurlijk altijd een uitdaging. Genoeg tijd voor je gezin, voor jezelf, voor je omgeving, voor je werk. Hoe doe je dat? Ik ben zelf niet direct iemand bij wie een weekendje weg met vriendinnen, een avondje stappen of een verwendagje spa hoog in de agenda staat, maar ben wel nieuwsgierig naar wat zoiets nou doet.. wat levert het op? Geeft die geplande ‘ik-tijd’ rust en hoe pakken ze zoiets bij een professioneel wellness resort aan? Hoe kom je daar beter achter dan zelf eens een heus verwenweekend te testen!

Romantische Winkel - Spa & Wellness Resort - Getest door Lieke en Richard LambDus, voor jullie getest:

Romantischer Winkel, Bad Sacha Duitsland

 

Voor de video-impressie zie onderaan.

 

 

ONTSPANNEN IS KEIHARD VOORBEREIDEN:
De avond voor vertrek is een latertje, maar uiteindelijk is dan toch alles in orde : was, afwas, huiswerk van de kinderen, proefwerk-overhoren, school- en gymtassen klaarzetten, hond uitlaten, administratie afronden, mail beantwoorden, telefoon-camera legen, koelkast gevuld achterlaten en een mooi en uitgebreid instructie-rooster welk kind wanneer waar moet zijn inclusief google map printjes, voor de oppas. Oppas ja, want manlief-die bij een bedrijf in de buurt een afspraak heeft – gaat mee. Vrijdagochtend nog gauw BNR Nieuwsradio bezoeken voor onze wekelijkse TrendsVerwachting en daarna klaar om keihard te gaan ontspannen.

Bestemming is Wellness resort Romantischer Winkel in Bad Sacha in Duitsland. Zo’n 6 uur rijden. Vliegen kan ook (je vliegt dan op Hannover) maar – al heb ik niets tegen vliegtuigen – ik vind auto rijden vaak al een uitje op zich. Zeker als ik in plaats van smurfenliedjes en One Direction, mijn eigen muziek aan kan zetten . En met het rustiger en romantischer worden van het landschap merk ik dat mijn gemoedstoestand zich aanpast.

resort1WELKOM,
gezondheid geluk en genieten

Spa en Wellness Resort ‘De Romantischer Winkel’ wil meer zijn dan een massage- en sauna hotel. Ze gaan uit van een serieuze allround aanpak van lichaam en geest. Het effect van ont-stressen gaat daardoor langer mee dan de daar doorgebrachte periode. Een gezondheids- en levensconcept dat je ondersteunt en kracht geeft. Van je laten verwennen tot je knelpunten in de dagelijkse haast en sleur nog eens goed in kaart brengen. Welness, niet als gehypte modetrend maar als levenswijze om balans in je leven te brengen en de kwaliteit te verhogen. Zelf verantwoordelijkheid nemen voor je leven en zo gezondheid geluk en genieten samen laten gaan. De aloude gezonde geest in het gezonde lichaam. En de invloed erkennen die ze onderling op elkaar hebben.

resort 3Bij aankomst is er een welkomstgesprek met een drankje en een hapje. Ik wil rondkijken, weten hoe het gebouw in elkaar zit, waar onze kamer zich bevindt, mijn koffers erheen brengen. Mijn mail checken. Naar huis bellen… maar mijn koffers worden geregeld, de auto wordt weggezet en ik hoef alleen maar te zitten.. het kost even moeite…

ROLIGIO
Er is een vaste medewerker die jou begeleidt, die met je praat en met jou samen je programma samenstelt. Mijn begeleidster spreekt Duits en Engels. Ik kies Duits. Dat beheers ik goed genoeg en zo kan ik naast het ontspannen in ieder geval nog wat aan mijn taalkennis doen. In een kamer, ingericht om tot rust te komen, zit de dame tegenover me. Ze vraagt me waar ik zelf in het programma de nadruk zou willen leggen. De Romantischer Winkel werkt met het unieke RoLigio programma dat 8 aandachtgebieden kent. Wil je meer genieten, meer vitaliteit, meer harmonie of bijvoorbeeld meer inzicht in je leven? De Roligio  methode won oa twee keer de“Wellness Aphrodite” for innovation award. De verschillende programma’s binnen de methoden zijn allen gericht op een langdurig effect.

resort 4

resort 6resort 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NIETS MOET
Ze praat over doelen stellen. Hoe klein ook. Kleine aanpassingen met groot effect. Wat zou je graag anders zien als je straks weer naar huis gaat. Welke vastgeroeste gewoontes zou je veranderd willen hebben? Hoe zou je dat kunnen verwezenlijken? Ik kijk haar wat wantrouwig aan. Op haar stoel ligt een kussentje met in het duits de tekst ‘Kein Mensch muss müssen‘.resort7 Laat het moeten los, legt ze uit : ‘Niets Moet’.  En mijn gedachten dwalen af naar alles wat er eigenlijk thuis nog wel moet: van de belasting formulieren invullen tot het verzetten van de afspraak bij de specialist voor dochterlief. De vitrage op de kamer van zoon waar ik liever luxaflex wil, de anti-astma matras die ik moet regelen voor de jongste. De email installeren bij mijn op leeftijd zijnde tante – vraagt ze al een jaar om – , mijn website eindelijk die update geven. Mijn kleding kast uitmesten, en dan gelijk ook maar de zolder. En ik wil meer sporten..dat kan ik straks wel als doel noemen…altijd goed…ja ik móet meer tijd aan sport besteden, absoluut en aan goede voeding ook .. en ik moet…

De dame onderbreekt me.. “ik ken het cynisme” zegt ze, “maar probeer jezelf open te stellen, je bent hier nu immers toch. Wees niet bang het jezelf te gunnen..” Ik besluit met een open mind en positieve instelling aan het programma mee te doen.

Kinderen geen bezwaar


AFSLUITENresort 9
Na een heerlijk diner en het zeer uitgebreid testen van de prachtige binnen- en buitenzwembaden, is het de volgende dag tijd voor een wandeling door de natuur in het nabijgelegen woud. Een wandeling met opdrachten. Zo moeten we bij een open plek onze ogen sluiten en goed luisteren naar wat we eigenlijk horen. Midden op een grasveld stilstaan met mijn ogen stijf dicht heeft bij mij altijd ‘t risico van omvallen, maar ik blijf gelukkig staan. Ik hoor vogels.. ik concentreer me op de vogels….probeer te tellen hoeveel verschillende ik er hoor…Ik geniet van het ruizen van de wind die mijn gedachten mee lijkt te blazen… Ik probeer me echt even helemaal af te sluiten. Me zeer bewust te zijn dat ik daar sta, ergens midden in Duitsland, even ‘alleen’ in een bos, in rust, terwijl de wereld verderop zonder mij verder raast. Luisterend naar een oorverdovende inwendige stilte. Zonder angst voor welke beelden dan ook in mijn hoofd ruimte zouden kunnen krijgen. Ik geniet even intens van een eeuwige minuut in het oneindige niets.
Daarna moeten we met gesloten ogen een stuk meelopen aan een touw. Als je stiekem toch keek- zo hoor ik na het lopen – zegt dat iets over je vermogen om los te laten en te vertrouwen op anderen…oeps.

IMG_7051In het bos zelf genieten we van de natuur, we zien zelfs een heuse vuursalamander(!) en komen bij een bron met zuiver water, waar we onze flesjes vullen en ons gezicht natplensen. Ook krijgen we als opdracht om een paar keien uit het beekje te zoeken. Ik weet niet wat de bedoeling daarmee is maar ik vermoed een catch, dat ze iets over je zeggen ofzo, dus ik besluit hele mooie gladde te zoeken. Maar er liggen alleen scherpe hoekige grove stenen en het water is best koud, dus hup dan maar drie willekeurige. Ze mogen in de rugzak 20131012_140614mee. Als we op de terugweg langs een open plek komen, moeten we wederom blind aan het touw meelopen. Dit keer met de rugzak met stenen op onze rug. Als we rondgelopen zijn (ik heb mijn ogen zoveel mogelijk echt dichtgehouden) krijgen we uitleg over het feit dat mensen het blind meelopen als moeilijker ervaren naarmate de rugzak zwaarder is omdat ze daardoor eerder uit balans zijn. En hoe dat in het echte leven ook geldt voor extra ballast. Op ieder steen mogen we met een stift nu 1 ding schrijven dat we als ballast ervaren. Ik schrijf wat op iedere steen maar streep het bij 1 steen weer door omdat ik dat niet als ballast aan wil merken. Later, na een stop bij het meer, waar we nog meer praten , opdrachten en uitleg krijgen, gooien we de stenen weg. Een symbolisch loslaten. De doorgestreepte steen houd ik achter…hij gaat later in de koffer mee naar huis.

resort 11

 

HEET ZAND
Op mijn programma staat een massage. Ik ben er wat huiverig voor. Het stilliggen en het getuttel aan mijn lijf; ik ben er geen fan van. De ontspannende muziek en rustgevende geurkaarsen werken meestal al gauw op mijn zenuwen. Maar, al moet ik ook nu weer de opkomende jeuk in mijn nek en de neiging tot niezen onderdrukken, de warme olie doet goed op de huid en van de uitgebreide handmassage weet ik zelfs erg te genieten. Maar het echte ontspannen begint pas goed als ik na de massage mee mag naar de aangrenzende kamer. Hier staat een ligbank met warm grindachtig zand, het ‘Sandor sand bed’ waar mijn handdoek over heen gelegd wordt en ik op mag gaan liggen. Het grindzand wordt door de dame zorgvuldig tegen de contouren van mijn lijf aangeduwd, en zo lig ik ingebed in warm zand. En al heb ik, nadat de dame zegt over een kwartier terug te zijn, de neiging om om me heen te kijken, op te springen, lig ik uiteindelijk toch zo lekker dat ik t waag mijn ogen te sluiten. Wat lijkt thuis nu ver weg… wat lijkt alles dat moet nu ver weg…wat zak ik zelf heerlijk ver weg…….

resort 401

resort 30

NACHTBAD
Het luxe binnenbadcomplex is tot middernacht geopend en na het late luxe diner besluiten we de nacht zwemmend in te luiden. De aangrenzende sauna-ruimtes sla ik over, omdat me dat gauw te benauwd is, maar de whirlpool is puur genieten. En het wordt steeds stiller zodat we rond elf uur de hele zwembadruimte voor onszelf hebben. Terwijl manlief nog even rustig blijft zitten in het warme water van de whirlpool , kan ik het niet laten om in het frissere water van het grote bad echt wat baantjes te trekken. Kijken hoe ver ik onder water kan. Onder water hoor je de wereld niet en is er teveel waterruis om je eigen gedachten te ontcijferen. Het is een avond puur genieten, waarbij we alle baden herhaaldelijk en uitgebreid testen. Te snel slaat de klok 12 uur en is het tijd de betovering van het water te verbreken.

resort20

SCHOMMELEN
Ons verblijf is te kort, absoluut. Maar vlak voor vertrek duiken we nog de ronde IMG_7262“schommel-kamer’ in. Grote lig-hangstoelen aan het plafond. Een soort hangmat deluxe . Hier zou ik thuis heel goed aan kunnen wennen. De ruimte heeft daadwerkelijk iets rustgevends. Een aanrader. Al met al was het een mooi ontspannen weekend. Het heeft goed gedaan.
resort 31In de grote serre ‘de palmentuin’, praten we vlak voor het afscheid nog even na met Nora Oelkers , samen met haar echtgenoot eigenaar van het resort en trotse initiator van het Roligio-concept. Een open en warm gesprek over haar ideeën en plannen voor het verder uitbreiden van het hele Roligio-concept alsook over haar eigen ervaringen met de noodzaak voor ingebouwde rust en wellness momenten. Een gedreven dame met een passie voor het goed neerzetten en uitrollen van een compleet product. Een complete methode. En ze luistert daarbij ook goed naar mijn verhaal. Want vlak voor we gaan komt ze nog met een cd met muziek. “Deze muziek schijnt veel goed te doen voor kinderen met autisme” fluistert ze me toe. Even later stop ik hem dankbaar in het vak bij de steen in mijn koffer.

Voor meer informatie kan je kijken opDER ROMANTISCHER WINKEL
Het Romantischer Winkel hotel is lid van het samenwerkingsverband van Wellness Hotels & Resorts.
Een keten van ruim 50 individuele wellness hotels met ieder een hoogwaardig wellness aanbod.
Van deze mooie club kun je een gratis catalogus aanvragen via https://www.wellnesshotels-resorts.de/de/wellnesshotel_katalog
Der Romanitscher Winkel in Bad Sachsa maakt deel uit van de  ‘Wellness-Hotels & Resorts’ groep

 

Dit bericht is geplaatst in Lieke Lamb, Lifestyle & Tips, Travel met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.