MHONDORO WILDLIFE YOGA – DAG 4

MINDFULNESS WALK EN WILDLIFEYOGA

Het is weer heerlijk ontwaken met de zon  en dan gauw klaar maken voor de eerste wandeling.

In alle vroegte wandelen we over het terrein. Dit keer dwars de vlakte over en langs de uitkijkbunker. Mooi om die nou eens vanaf de andere kant te zien.

Hier stond dus gisterenmiddag de olifant bij het water. Het is een korte maar  fijne wandeling. Een heel stuk door open vlakte.

We zien veel mooie planten en kleinere dieren. Echt groot wild laat zich niet zien.Na terugkomst bij de lodge is het eigenlijk gelijk door de wagens in , want het ontbijt zullen we nuttigen midden in het park bij een groot meer, waar we ook een yoga sessie zullen houden. Als we aan komen rijden hebben kokkin Znobia en Eddy alles al klaargezet en wauw wat ziet dat er geweldig uit!! Een idyllisch plaatje !

Luxe schalen vol gezonde lekkernijen, fruit en verschillende sappen. Terwijl wij ons tegoed doen, stijgt de zon steeds strenger.

Na een uitgebreid ontbijt is het tijd om het meer heen te lopen om aan de overkant op een strook langs het water onze yogamatjes neer te leggen en terwijl Ivan de wacht houdt neemt Monique ons mee in de yogasessie waarbij lichaamsbeheersing, concentratie en ademhaling centraal staan.


De zon is erg warm wat bijdraagt aan het onwerkelijk gevoel van hier zo midden in de natuur aan dit prachtige meer te staan in onnatuurlijke houdingen, met een focus op je eigen wezen. Ik hoor in de verte een vogel drammerig zijn toonriedeltje herhalen. Boven het meer zweven libellen. Die focus op je lijf, je houding, je gedachten heeft iets meditatiefs. De ‘gewone’ wereld met al zijn drukte, verplichtingen en bezigheden kan niet verder weg zijn dan hier en nu op deze plek.

Als we na de sessie teruglopen besluiten Myriam en ik  nog even met blote voeten door het beekje te waden. Wat een heerlijke verkoeling en wat een paradijselijk gevoel.

Het is soms moeilijk voor te stellen dat dit park ook zijn leed kent van gewonde of gejaagde dieren. Hier voel je dat Afrika de essentie van ontstaan en vergaan in zich heeft. Van schepping tot eeuwigheid.

Na de yoga sessie gaan we terug naar de lodge waar het de bedoeling is even te chillen en ik duik het zwembad in , maar ja er komt een zwijnenmoeder met vier (!) kleintjes langs (heimwee!) en er zitten apen  bij de drinkplaats.

Kortom, tijd om je te vervelen is er niet .

 

OLIFANTENKUDDE

Na een voortreffelijk lunch krijgen we een uitgebreide en leuke workshop over voeding. Slim en gezond eten en wijs omgaan met keuzes.  We moeten ook een lijst in vullen met wat voor types we zijn en Monique geeft allerlei tips en trucs. Met trots constateer ik dat ik al de nodige dingen goed doe (dag beginnen met glaasje uitgeperste citroen, koud douchen af en toe ed). Hierna is het alweer tijd voor safari en net als je hier denkt dat het niet gaver kan… kan het gaver!!! Ivan heeft doorgekregen dat er een groep olifanten is gesignaleerd en als we er arriveren is groep een redelijke understatement. Het is een enorme kudde olifanten.

Ik heb er nog nooit zoveel bij elkaar gezien. Vlak bij de weg staat een kudde dan verderop nog een heel in de verte in een soort kuil staat nog een enorme groep.


Een grote mannetjesolifant steekt vlak voor onze wagen de weg over. Imposant en nederig makend als hij even op ons af lijkt te komen.

 

Wat voel je je dan intens klein. Naast ons het veld bezaait met dieren. Een moeder met een kleintje. Een oudere vrouwtjesolifant.

 

Verderop nog meer kleintjes in verschillende leeftijdscategorieën omringd door grotere.

In de verte een olifant bij een aantal rotsen die zichzelf rustig met stof staat te wassen. We kijken onze ogen uit.

We zouden er zo de hele dag kunnen blijven staan, zo fascinerend. Als ik al niet overdreven veel foto’s maakte deze week doe ik dat hier zeker. Maar het is onmogelijk alles te vangen en weer te geven op beeld wat een intensieve ontmoeting dit is.

Na ons olifanten avontuur gaan we nog even naar een afgelegen plek in het park waar nu nog een oud bouwwerk staat. Maar waar binnenkort een spiksplinternieuw stuk resort zal komen met heuse sterrenbedden: slapen onder de blote hemel.

We eten en drinken er wat. (Ivan heeft ons van de week al kennis laten maken met de fever plant die hij plukt en dan als een soort mint in het water doet.) Het ruikt lekker. We kijken of we vanaf hier Mhondoro Lodge kunnen ontdekken en er is de realisatie dat het eind van de Afrika trip nu in zicht komt….

NEUSHOORN MET KIND

Op de terugrit stuiten we op een neushoornmoeder die met jong midden op de weg loopt. Als ze ons hoort zet ze flink de draf erin terwijl ze haar kind voor zich uit laat rennen.

Verderop zien we een mannetjes neushoorn. Geen idee of hij de vader is.

Ondertussen zakt de zon en geeft een prachtige gloed over het gebied. Ik zuig alles heel intensief in me op.

Eenmaal terug op de lodge is de zon onder. We dineren buiten op de veranda terwijl in de verte het onweer opkomt. De lichtflitsen vormen een prachtig afscheid voor een laatste avond.

Als extra cadeautje verschijnt tegen middernacht de olifant weer. Eerst bij de drinkplek en vanaf daar loopt hij naar het zwembad. Ik ren hem door de tunnel achterna.

Trotseer de stromende regen en zit op de houten vloer naast t zwembad te wachten tot ie weer zal gaan drinken.

Mijn geduld wordt uiteindelijk beloond en ik houd het enorme dier tot lang nadat alle mogelijke foto’s en selfies zijn gemaakt, gezelschap.


Het levert me een intens gevoel van verbondenheid en een extreem korte nacht op.

 

Klik hier om terug te lezen over Dag 1

Klik hier om terug te lezen over Dag 2

Klik hier om terug te lezen over Dag 3

Klik hier om verder te lezen over Dag 5

Lees Terug: Intro

binnenkort hier dag 5

Dit bericht is geplaatst in Blog, Lieke Lamb, Travel met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.