Grandmaster of Fashion: Azië

Op 9 mei verschijnt de langverwachte film The Grandmaster. Een visueel spektakel en aangrijpend liefdesdrama van de hand van bekend Chinees regisseur Kong Kar Wai in de bioscoop. In The Grandmaster, speelt de actrice Ziyi Zhang een onafhankelijke en sterke vrouw uit de jaren ’40. Kiest zij voor de liefde, een huwelijk en kind of verkiest zij de kung fu kunsten? De scènes uit de film zijn stuk voor stuk een lust voor het oog en tonen de fashiontrends van dit seizoen die wij voor je op een rijtje zetten. 

01

De trend: Kimono’s, kraagjes en grote kettingen

Dat de meest toonaangevende ontwerpers van Prada, Lanvin, Emillio Pucci en ook onze buur Dries van Noten zich hebben laten inspireren door Azië is diep doorgedrongen in het land der fashionista’s. De catwalk stond vol van kimono’s, kleurrijke bloemenprints, taps toelopen pijpen en kek opstaande kragen. De look die hiermee gecreëerd wordt is niet alleen super vrouwelijk, maar ook sereen en elegant. Dat het mysterieuze Azië geen mode-geheimen meer heeft en zelfs een belangrijke inspiratiebron is voor Westerse designers zal blijken uit het modebeeld dat deze zomer op straat zal verschijnen.

 02

Kimono lente 2013 van links naar rechts: Prada, Pucci, Etro

03

Actrice Ziyi Zhang van The Grandmaster in Dior – Foto: Red Carpet Fashion Awards

De trend: anime ogen

Bij een Asian inspired outfit horen ook de bekende anime ogen, waarmee je ogen groter lijken. Je kunt gaan voor de Lady Gaga look waarbij de oogleden volledig worden ingekleurd als de bekende Manga ogen, de Kate Perry look voor grote ogen dankzij wat ‘trucjes’ of je koopt anime lenzen die je pupil en iris zodanig vullen dat je op slag anime ogen krijgt.

04

Wij gaan voor de Kater Perry goes anime eyes look en gaan als volgt aan de slag:

Gebruik zwarte en witte eyeliner, mascara en eventueel valse wimpers voor een extra dramatisch effect. Breng de witte eyeliner aan op de randen van je oogleden, boven en onder. Breng daarna de mascara aan op je bovenste wimpers. Het belangrijkste gedeelte komt met de zwarte eyeliner. Trek een lijn op het bovenste ooglid, van binnen naar buiten en laat de eyeliner iets verder doorlopen dan je ooglid. Trek daarna een lijn aan de onderkant van je ogen, precies onder de witte eyeliner en verbind het met het uiteinde van de eyeliner op je bovenste ooglid.

De trend: de knot

Wie was er op Koninginnedag niet onder de indruk van de outfits en het haar van koningin Maxima! Tijdens de plechtigheid droeg zij haar lokken in een prachtig volle en lage knot.

05

En dit is dan ook de laatste trend waaraan je outfit deze zomer moet voldoen. Voor een strakke finish van de perfecte outfit, draag je je haar in een lage of juist hele hoge knot. Met behulp van een donutrol is dit binnen een paar minuten gepiept. Maak een lage paardenstaart, pak vervolgens het uiteinde en haal dit door het gat van de donut. Rol de donut vervolgens via je staart omhoog en voilà, een perfecte klassieke en volle knot.

Met deze look ben je helemaal klaar de zomer en dus voor een avondje uit. Ga vanaf 9 mei naar The Grandmaster van regisseur Kong Kar Wai in de bioscoop. Klik vast HIER om de trailer te bekijken.

06

Vanaf 9 mei in de bioscoop

Officiële trailer The Grandmaster

10

Dit bericht is geplaatst in Lifestyle & Tips. Bookmark de permalink.

Geef een reactie