Jonge Vlogger test Tomodachi Life

Ter gelegenheid van de lancering van het nieuwe Nintendo spel TomoDachi Life mocht vlogger Alessandra het spel uitproberen. In deze AlessVlog UitpakParty test zij de New Nintendo 3DS en de game TomoDachi Life. Snel kijken dus…

Tomodachi is het Japanse woord voor vriend en dat is wat je in dit spel doet: vrienden maken. in een hele nieuwe virtuele wereld. Het spel speelt zich af op een eiland waar verschillende gebouwen staan, van een uitkijktoren tot winkels. Jij en je zelfgecreëerde vrienden wonen in een eigen gebouw. Je kan zelf bepalen met hoe veel personen je samen leeft (meer personages (Mii) geeft meer interactie en is dus leuker). Je kan zelf bepalen welke personages je creëert (naam, uiterlijk, etc) maar daarna gaan ze hun eigen leven leiden. Eigen vriendschappen sluiten. Ze trouwen, krijgen kinderen en maken ook ruzie of gaan op reis. Wel worden je soms keuzes voorgelegd over wie er op bezoek gaat bij een ander eiland.  En sommige personages vragen je om advies.  Als je je personages cadeautjes geeft, krijg je geld ervoor terug waarvan je kleding en andere spullen kunt kopen. De personages worden gelukkiger en arriveren zo op het volgende level.  Bij genoeg personages en gelukslevel komen er steeds nieuwe gebouwen bij, zoals het theater, waar je op kan treden, maar ook bijvoorbeeld een hoeden- en interieurwinkel. Je kan naar de kermis, het strand, leuke kleding verzamelen, je huis steeds leuker inrichten. enzovoorts enzovoorts. Ieder keer gebeuren er weer andere dingen en geen dag is hetzelfde!

Het spel zit vol grappige onverwachte interacties. Als een van je personages bijvoorbeeld moet niezen kan je met een veer onder de neus kriebelen om ze laten niezen. Maar heeft er een de hik dan kan langsgaan en op de deurbel drukken al zomaar voor het verdwijnen ervan zorgen. Wat weer een hoop dankbaarheid oplevert.

Het spel is heel duidelijk en makkelijk te spelen. Enige minpuntje tot nu toe is dat als de personages ’s nachts gaan slapen, ze niet zo actief meer zijn.  (Maar misschien dat dat in volgende levels anders is ). Wel hebben ze dan nog leuke dromen waar je op kan klikken om te bekijken en je kan bijvoorbeeld wel op hun gezicht tekenen als ze slapen. Maar verder is het ’s nachts wat stil op het eiland. Wat met jonge kinderen op zich niet zo erg is 😉 En je moet niet vergeten alles op te slaan anders ben je zomaar dingen kwijt

Je kan ook andere TomoDachi spelers tegen komen. Dan moet je het rechter schuifje (streetpass optie) aanzetten . Als je  op het level bent dat de haven open is kan je van hen ook cadeautjes krijgen.

Wil je met bekenden van jezelf spelen, dan kan je hen kennis laten maken met het spel door middel  van de welkomstversie van het spel. De code daarvoor zit bij je game. Zo kunnen ze het even gratis uitproberen. Want nog leuker dan virtuele vrienden is natuurlijk het spel met echte vrienden spelen! 

 

Alessandra geeft het TomoDachi spel 4,5  sterren van de 5 !!

aless3

 

Dit bericht is geplaatst in Lifestyle & Tips met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.