Testen van de Tesla : rijden op elektriciteit

tesla-model-sDuurzaamheid en milieuvriendelijk zijn de buzz woorden van het moment en waar makkelijker te beginnen dan met je auto. Al duurt laden nog altijd langer dan tanken en zijn laadpunten niet overal aanwezig, toch maakt de elektrische auto zijn opmars.

De Tesla brengt met zijn Model S  elektrisch rijden naar een ongekend niveau. Deze wagen -eigenlijk bedoeld voor de zakelijke markt- ziet er niet alleen prachtig en superstrak uit, maar hij presteert ook nog eens super. Laden duurt met een  230v stopcontact 24uur. Maar met een supersnellader laadt hij 80% in 30minuten. En eenmaal helemaal geladen, kan je tot zo’n 500 kilometer rijden. Dat kost je dan zo’n 15 euro aan energie. Voor de feitjes-fans:  hij is uitgerust met een accu van 85 kW/u en een hoogwaardige frequentieregelaar. 0 tot 100 km/u duurt amper 4,4 seconden.

Lieke test en Vincent Everts legt het uit!!

Vincent Everts  collega- trendwatcher en bevlogen gebruiker en overtuigd promotor van elektrisch rijden, deed een rondje Nederland in de nieuwe Tesla. En niet alleen ikzelf maar ook de kinderen mochten meerijden met ‘The Vince’.
Het oordeel: hij rijdt super, accelereert als een tierelier, geeft het gevoel van een sportwagen en is muisstil. Het display in het midden is zo groot als een tablet. Een dak dat open gaat blijft voor kinderen een geweldig iets.  En ook niet onbelangrijk volgens de zevenjarige: “Hij glimt als een speedauto”.

Op de achterbank van de auto kunnen drie mensen (kinderen) zitten, maar Vincent Everts  testte even hoeveel kinderen er in het totaal in de auto pasten: het lukte hem er 21 in te krijgen!! 😉

En behalve ikzelf mocht ook Richard even testrijden.

Voor meer informatie over en  testfilmpjes van de auto ( oa met Frits Wester)  kijk dan hier.

teslaglass-3En wil je de ervaring echt futuristisch maken en uw auto aanspreken zoals de Knight Rider via zijn horloge ooit  ‘KITT’ aansprak, denk dan gelijk na over de aanschaf van een Google-Tesla-Glass !!

 

Dit bericht is geplaatst in In the Media, Lifestyle & Tips. Bookmark de permalink.

Geef een reactie