METRO: Modieus Rotterdam steelt de show

Joline-Jolink

Joline Jolink in haar winkel op de Nieuwe Binnenweg

Rotterdamse mode-opleidingen trekken naar Amsterdam, maar designershops openen hun winkels in Rotterdam. De modieuze havenstad loopt in op de hoofdstad.

Steeds meer hippe modewinkels openen de deuren in Rotterdam. De stad is hard op weg een hippe modestad te worden. Zo opende Nikkie Plessen een paar weken geleden haar Nikkie-store en is de Supertrash-winkel van Olcay Gulsen een groot succes.

Niet verbazingwekkend vindt trendwatcher Lieke Lamb. „Rotterdam is een metropool die enorm aan de weg timmert. Er is veel ruimte in de stad en de groeimogelijkheden zijn groot. Bekende designers strijken hier neer, omdat de stad zo centraal is en de aanvoerkanalen ideaal zijn. Dat was een paar jaar geleden wel anders. Rotterdam was doodgebloed. Amsterdam was het, Amsterdam had het en als je er niet was geweest dan hoorde je er niet bij.”

Rotterdam staat bekend om de goede horeca. Dat maakte het weer bruisend volgens Lamb. „Rotterdam had het geluk dat er heel veel leuke eettentjes in de stad kwamen. Dat maakte de stad ‘anders’” Lamb denkt dat het succes van Rotterdam te danken is aan de ondernemende mentaliteit van de Rotterdammers. De wil om altijd het beste in zichzelf naar boven te halen. Als voorbeeld noemt ze Marlies Dekkers. „Dekkers is failliet gegaan, maar toch maakte ze een doorstart. Het is de nieuwe jonge generatie die ervoor zorgt dat Rotterdam ‘hip and happening’ is. De laatste vijf jaar heeft de stad een mooie lijn ingezet om de hoofdstad in te halen. Amsterdam is als het ware ‘doodgehipsterd’.”

Mo Anwar schrijft voor het toonaangevende Style.com en is de eerste Nederlander op dat modeplatform. Hij laat aan de rest van de wereld…lees verder 

 

( en meer lezen over verschil 010-020 ? ;)) hier een toegift  )

Dit bericht is geplaatst in In the Media met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.