POLSHOOGTE MAGAZINE: LIEKE LAMB: “NATUURLIJK HEB IK OVER VIJFTIEN JAAR EEN CHIP IN MIJN HOOFD”

polshoogte_4_liekelamb-14-1500x320

Lieke Lamb is trendwatcher (1973). Haar man Richard ook. Toen ze elkaar leerden kennen, begin jaren negentig, kwam het internet net op. De overheid huurde het stel in om bedrijven wakker te schudden. “We schreven Jort Kelder, hoofdredacteur van Quote destijds, een brief. Hij schreef terug dat het internet overhyped was, en wilde er geen artikel aan wijden. Die brief heb ik bewaard.” Op drukke dagen geeft Lamb twee (en soms meer) lezingen. Ze vertelt dan over de veranderende maatschappij. In oktober draafde ze vijfentwintig keer op. De vrijgehouden herfstvakantie niet meegerekend, want Lamb is tegelijkertijd moeder van vier kinderen.Lieke Lamb (1)

“Ik zeg altijd: op het schip ben ik degene die de pineut is. Ik moet de mast in om in de verte te kijken. Eenmaal beneden vertel ik wat ik heb gezien: haaien, een eiland met beren en een storm. De kapitein kan vervolgens doen wat hij denkt dat goed is. Ik voorspel niet welke kant het schip op gaat, ik kijk wat er in de verte aankomt. Zo kan ik ook niet voorspellen of we straks allemaal met een microchip in ons hoofd lopen. Ik kan alleen maar zeggen dat het straks mogelijk is, omdat ik in laboratoria heb gezien dat de techniek volop in ontwikkeling is. Iedereen kan trendwatcher zijn. Je hebt gewoon een gek nodig die de informatie verzamelt. Het is soms best saai werk. ”

Disharmonisch, zo noemt Lamb het ontwikkelingstempo van de mens aan de ene kant en techniek aan de andere kant. Er is heel veel mogelijk, maar dat betekent niet dat we de technieken ook toepassen in ons dagelijks leven..LEES VERDER

Dit bericht is geplaatst in In the Media met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.